Odsherreds Kattepension, Kroenborgvej 50 i Asnæs har netop kunnet fejre fem års fødselsdag.

»Det er utroligt, at der allerede er gået fem år, og de er heldigvis gået godt. Vi har måtte udvide hvert eneste år og har stadig mange planer. Vi har egentlig ikke tænkt os at blive meget større, men vi vil prøve at gøre forholdende endnu bedre for kattene med for eksempel etablering af en ny udegård i år«, forklarer indehaver Susanne Dyring Poulsen.

Kattepensionen er indrettet med store bure i fuld loftshøjde, med klatretræer, tæpper, legetøj, bakke, mad- og vandskåle. Den rummer 37 suiter fordelt på tre afdelinger, hvoraf de to kan opvarmes. Fællesområder er der også blevet plads til i alle afdelinger. I tilknytning til kattepensionen er de en lille butik med katte udstyr.

Ingen hankatte

Alle katte får deres egen suite under hele opholdet. Når de har vænnet sig til omgivelserne, kan de fleste katte gå frit rundt mellem hinanden, da alle er på ukendt territorium. Derfor tager ingen magten. »Vi modtager ikke rigtige hankatte, da de skal være kastreret senest når de er syv måneder gamle for at kunne blive passet her. Vi passer også katte, som kun må være indendørs og katte, som er meget sky eller hidsige. Alle katte bliver der taget individuelle hensyn til. Nogle vil være i hænder, andre vil være i fred, og det bliver respekteret«, siger Susanne Poulsen.

Adgangsbillet

Hun fortæller, at før en kat kan tages i pension, skal den være vaccineret mod kattesyge og katteinfluenza. Det er faktisk ”adgangsbilletten” hertil. Vaccinations attest skal fremvise ved ankomsten.

Odsherreds Kattepension er en af de få kattepensioner i Danmark, der er godkendt af politiet og veterinærmyndighederne.

Det hele begyndte i 2007, hvor Susanne Poulsen var meget spændt på, om der var nogen helt her ude på landet, der ville have passet deres kat. Og det var der heldigvis.

»Vi har også kunder fra Kalundborg, Holbæk, Roskilde og Københavnsområdet«, tilføjer hun.

Ny afdeling med udegård

Den ny afdeling, er den største med 17 suiter, hvoraf to er ekstra store, beregnet til de store misse familier. Afdelingen får nu også sin egen udegård på cirka 100 kvadratmeter,

Odsherred Kattepension tilbyder pasning af katte fra en dag til halve år. Hvis du skal flytte, holde fest, bygge om, er syg eller skal på ferie. Alle er velkomne.

»Sikkerheden er helt i top. Når du ankommer og forlader kattepensionen igen, foregår det gennem en sluse, så vi på den måde undgår det værste scenarie, at katten forsvinder. Det er heldigvis aldrig sket. 7-9-13«, slutter Susanne Poulsen.

Flere oplysninger på kattepensionens hjemmeside www.odsherreds-kattepension.dk